Intelligens otthon és épület vezérlések tervezése, kivitelezése

Ezt a profilt, olyan generál kivitelezőknek és magánszemélyeknek ajánljuk, akik családi házak, nyaralók, lakó parkok kivitelezésével, építésével foglalkoznak. Itt megtalálhatóak ugyan azok a tevékenységek, mint az előző fejezetekben, csak méreteiben és áraiban mérsékelt módon. Igazi célunk az volt, hogy egy családi ház vagy lakás méreteire igazítsuk a biztonsági és kényelmi rendszereket, ezzel lehetőséget adva az úgymond kis felhasználóknak is.

Csak egy pár rövid példát szeretnék felvázolni ezzel kapcsolatban.

Újonnan épülő családi vagy társasházaknál nem fordítanak kellő figyelmet a gyengeáramú rendszerek alapszerelésére, illetve tervezésére. Egyre többször találkozunk azzal a problémával, hogy megépül a ház, elkészül a végleges burkolat és ezt követően jelennek meg az igények riasztó telepítésére, új TV, vagy telefon végpontok kialakítására…

Napjainkban egyre több család dönt úgy, hogy Internetet szeretne használni esetleg több szobában is. A frissen telepített füvet állandóan öntözni kell, ezért a szép és új otthont fel kellet túrni, lukakat kellet fúrni, esetleg kábeleket húzni utólag, falon kívüli kevésbé esztétikus szereléssel.

Cégünk „intelligens otthon” csomagja tartalmazza még az építés folyamán a telefon, TV, LAN (számítógép hálózat), Hi-Fi vagy házimozi rendszer kábelezésének megrendelőtől függő elhelyezését, azok központjait csoportosítva kiépíti (mint a nagy épületekben). Ezek mellet választható még a csomagban: automatikus öntözők, kerti hangszórók, bejáró fűtés, központi porszívó, eső érzékelős ablakzárások és még sok, extrának tűnő, de hosszú távon megtérülő szolgáltatás, eszköz. Ezek a rendszerek általában két lépcsőben
kerülnek kiépítésre az épület gépészeti munkálatoknál és a kész épület szerelvényezésénél. Ezért, ha az építésnél nem férnek teljes árukban bele a költségvetésbe, akkor a fő egységek (például központi porszívó szívómotor egység) később is beszerezhető, de a lényeg a rombolással járó munkák már elkészültek. Így, mivel az a profil eléggé sokrétű a megrendelő fantáziájára bízzuk, mivel szeretné még kényelmesebbé és praktikusabbá tenni életét otthonában, és mi ezt megvalósítjuk számára.