Gyengeáramú rendszerek tervezése, kivitelezése

A cégismertetőnkben, sorban elsőként szereplő tevékenységünk a fenti címben szereplő épület gyengeáram. Ezen kategóriánk számos területből épül fel és szinte a teljes mai kínálatot tartalmazza.

Felsorolásszerűen a következőket:

 • CATV, MATV, PayTV (kábel TV) rendszerek kis és nagyközösségi, gerinc és optikai gerinc, HFC hálózatok tervezése, üzemeltetése, kiépítése. Az antennáktól a végpontokig, kódolt, kódolatlan, digitális, analóg rendszertechnikával egyaránt kivitelezve. A hálózatokat kérésre vissziránnyal építjük fel, ekkor internetes vagy egyéb kétirányú adatforgalomra alkalmasak. Megoldjuk a helyi televízió stúdió telepítését is. A feladatok elvégzésében világszerte ismert gyártók termékei, és tapasztalata segíti munkánkat, említésképpen a következő beszállítók termékeit építjük rendszereinkbe: Hirschmann, CableWorld, SMW, Fuba, Teletronic, Harris, Scientific Atlanta, Triax és saját fejlesztésű speciális eszközöket.
   
 • Háttérhang és vészhang rendszerek a mai korszerű és biztonságos épületek elengedhetetlen része ez a kategória. A vészhang rendszerek a tűzvédelmi és intercom rendszerekkel együtt működve az épületek biztonságossági fokozatát emelik, melyek telepítése adott intézményekben előírás. A háttérhang és utasító rendszerek az épületek komfortját növelik, és üzemeltetését teszik egyszerűbbé. Az általunk ajánlott rendszerek a legkisebb, zónát nem használó tisztán analóg rendszertől, a sokzónás digitális, aktív hálózatos, teljesen automatizált konfigurációig terjednek. Megoldjuk az állandó, belső műsorok készítését és a rendszerek akár 24 órás folyamatos jogtiszta hanganyaggal való ellátását is. Beszállítóink: IC Audio, JBL, RCS, Monacor, Castone...
   
 • Telefon és strukturált számítógép hálózatok szerintünk ez a kategória nem szorul különösebb magyarázatra. Ez az, ami XXI. században elengedhetetlen része életünknek és épületeinknek. Vállaljuk Cat5 és Cat6 UTP, STP hálózatok teljes kivitelezését (aktív és passzív rendszer elemek). Telefonhálózatok, központok mind analóg, mind digitális és hibrid formában történő telepítését. Rádió frekvenciás (cordless) hálózatok, VoIP rendszerek installációját. Beszállítók: Panasonic, TelCordin, Planet, EmTech, KrugelExim, GigaBit és ez az a hely, ahol még pár oldal betelne a listától.
   
 • Speciális komfort és egyéb ellenőrző rendszerek ide tartoznak a nem elengedhetetlenül fontos úgynevezett extra rendszerek például: automata kapuk, beléptető rendszerek, automataszellőztetés, öntöző rendszerek, eső érzékelők, meterológiai központok. Cégünk speciális épületvezérlő egyedi szoftverek fejlesztését elkezdte, aminek szerves részét képzi a beágyazott számítógépes videó megfigyelő és riasztó hálózatok menedzselése.
   
 • Tűzvédelem és behatolás jelzés:

Cégünk jelentős tapasztalattal bír a tűzvédelmi és behatolás védelmi rendszerek kulcsrakész kivitelezésében. Az elektronikus tűzvédelmi rendszerek már önálló vezérlőközponttal és érzékelőhálózattal
épülnek ki, melyek már az automatikus tűzoltó-berendezések vezérlésére is alkalmasak. Az analóg intelligens tűzjelző rendszerek a tűz keletkezését sokkal korábbi stádiumban képesek érzékelni, ugyanakkor elektronikus számítási eljárásokkal nagymértékben kiküszöbölik a zavaró környezeti hatások miatti téves riasztásokat.

A biztonságtechnika az eltelt években rohamos fejlődésnek indult. Vagyonvédelmi központjainkat, passzív és aktív infra mozgásérzékelőinket illetve más jelzőegységeket a több vezető gyártó és forgalmazó cégtől szerezzük be. Az elkészült rendszerek mindig megfelelnek az adott területre érvényes MABISZ előírásoknak. Az egyes épületekben az élet és vagyonbiztonság megóvása érdekében szükséges lehet tűzjelző rendszer telepítése. Ennek szükségességét egyes helyeken rendelet, illetve a tűzvédelmi hatóság is kötelezően előírhatja.

 • Videós megfigyelő rendszerek:

Napjainkban egyre inkább előtérbe kerül a videó megfigyelő és rögzítő rendszerek kiépítése. Általában a videotechnikát más elektronikus védelmi rendszerrel együtt alkalmazzuk. Szerepe a folyamatos megfigyelésen túl a már megtörtént események rögzítésével a bűnmegelőzés és a felderítés területén is nagy fontossággal bír. Mivel a videotechnika alkalmazásának sikere rendkívüli mértékben függ a környezeti és fényviszonyoktól, ezért egyértelműen a magasabb minőségi kategóriába tartozó eszközök telepítése eredményezhet kellő hatékonyságot.